Ontdek de nieuwe musicals voor 2024-2025 (2024)

Eindelijk! Het nieuwe theaterseizoen staat op het punt van losbarsten. Benieuwd welke musicals je in 2024-2025 kunt gaan zien? Een aantal bekende titels keert terug, zoals Shrek, Elisabeth en Saturday Night Fever maar er staan ook veel nieuwe shows op je te wachten. Duik in dit overzicht en dompel je onder in nieuwe musicalmagie van dit seizoen!

Moulin Rouge!

In 2024 is het eindelijk zover: Moulin Rouge! De Musical is in Nederland te zien. Na het gigantische succes in het buitenland gaat de productie op 19 september in première in het Beatrix Theater in Utrecht. Het verhaal is gebaseerd op de met Oscars bekroonde film uit 2001 van regisseur Baz Luhrmann. In de Nederlandse versie van de musical zijn de hoofdrollen voor Carlo Boszhard, Keoma Aidhen en Martijn Noort.

Tijdens de Musical Awards: The Kick-off was voor het eerst een optreden te zien uit Moulin Rouge! De Musical.


Malle Babbe

De langverwachte Rob de Nijs musicalMalle Babbe verschijnt ook dit theaterseizoen. Vanaf februari 2025 neemt deze voorstelling je mee op reis langs het leven en de rijke muzikale carrière van deze grote Nederlandse artiest. Wat deze productie erg bijzonder maakt is dat Rob de Nijs en zijn vrouw Jet zelf nauw betrokken zijn geweest bij het maken van deze musical.

Ja, ik wil

Na het grote succes van de musicalkomedie Blind Date uit 2022 komt er dit seizoen een vervolg! In Ja, ik wil! kruipen Freek Bartels en Brigitte Heitzer opnieuw in de huid van het verliefde koppel Jenny en Bob. Blind Date ontving maar liefst twee Musical Awards. Dat belooft veel goeds voor Ja, ik wil! Deze musical is vanaf 2 maart te zien.

Cupcakes for Christmas

Tijdens de feestdagen is er niks leukers dan het bezoeken van een echte kerstmusical. Pia Douwes, Ferry Doedens, Stijn Fransen spelen vanaf eind november in de nieuwe kerstvoorstelling Cupcakes for Christmas.

Favorieten komen terug

Elisabeth

Sommige musicals zijn zo geliefd dat ze blijven terugkeren. Elisabeth bijvoorbeeld. In 1999 beleefde deze klassieker de première in Nederland met Pia Douwes in de hoofdrol. In 2025 is ze terug! Douwes speelt opnieuw de Keizerin. Danique Dusée speelt de jonge Elisabeth en Wiliam Spaaij kruipt in de huid van Luigi Lucheni.


Saturday Night Fever

No zo'n publieksfavoriet die opnieuw in de theaters verschijnt is Saturday Night Fever. Dit discofeestje gaat 29 september in première met Buddy Vedder en Esmée Dekker in de hoofdrol.

Sister Act

Ook Sister Act komt na 10 jaar weer terug op de planken. Dit keer schitteren onder meer April Darby en Sanne Wallis de Vries in de hoofdrollen. Sister Act is vanaf 7 november te zien.


Terug naar toen

Geschiedenis is een onuitputtelijke inspiratiebron voor theatermakers. Niet alleen om mooie verhalen te vertellen uit het verleden. Maar ook om kennis over grote gebeurtenissen in de geschiedenis door te geven aan nieuwe generaties.

40-45 De musical

De musical 40-45 vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog en hoe de situatie twee broers lijnrecht tegenover elkaar laat staan. De spektakelmusical was een groot succes in Vlaanderen en komt nu naar Nederland. Soy Kroon en Dorian Bindels zijn te zien in de hoofdrollen. Het belooft een bijzondere show te worden met allerlei special effects en rijdende tribunes. 40-45 De Musical gaat op 21 september in première.

Eiffel, de musical

Vanaf 13 november is Eiffel, de musical te zien. Dit verhaal speelt zich af in het 19e eeuwse Parijs en vertelt het verhaal van Gustave Eiffel (Ad Knippels) en zijn dochter Claire Eiffel (Soraya Gerrits). Na het creëren van het Vrijheidsbeeld droomt Gustave Eiffel over een nieuw groot project. Lukt het hem dit project te realiseren zonder de band met zijn dochter te verliezen?

Onze Jordaan

Dit najaar duik je tijdens Onze Jordaan in de geschiedenis van de meest bekende wijk van Nederland. Deze sfeervolle musical, geschreven door Diederik Ebbinge, vertelt het verhaal over de wijk vanaf de bevrijding in 1945 tot en met het heden. Natuurlijk zal de typische Amsterdamse muziek in belcanto-stijl de voorstelling verrijken. Vanaf 11 oktober te zien.

Josephine B - een leven in revue

Nog zo'n musical die je meeneemt terug in de tijd is Josephine B - een leven in revue. Channah Hewitt vertolkt de rol van Josephine Baker. Baker was in de jaren '20, '30 en '40 van de vorige eeuw een wereldberoemde revuester die zich in het geheim aansloot bij het Franse verzet. Josephine B is vanaf februari 2025 te zien.

Musicals voor hele familie

Shrek

De groene oger Shrek is terug in het theater! Ruim 10 jaar geleden was deze musical ook te zien met William Spaaij als Shrek. Dit keer trekt René van Kooten het kostuum van de bekende oger aan. Linda Verstraten speelt Fiona en Qshans Thode vertolkt de rol van de Ezel. Vanaf eind september te zien!

De Kleine Zeemeermin

Van Hoorne Studio's brengt dit seizoen de sprookjesmusical De Kleine Zeemeermin terug. Erg leuk voor de hele familie! Sita Vermeulen kruipt ook dit keer weer in de huid van de zeemeermin. De première van dit magische verhaal is op 8 september.

De Grote Slijmmusical

Honderdduizenden mensen genoten in de bioscopen van de de Grote, De Nog Grotere, de Allergrootste en de Oneindige Slijmfilms. En nu is er De Grote Slijmmusical! Dit slijmerige avontuur met bekende en nieuwe personages is vanaf 4 oktober te zien in de theaters.

Kijk voor nog veel meer musicals in onze theateragenda.

Ontdek de nieuwe musicals voor 2024-2025 (2024)

References

Top Articles
Papa's Games | Play Online for Free | NuMuKi
Papa's Cheeseria To Go! | AppFollow | App’s reputation platform
Boost Mobile 69Th Ashland
Wow Genesis Mote Farm
Mychart.texaschildrens.org.mychart/Billing/Guest Pay
Phun.celeb
Myud Dbq
Tyson Employee Paperless
Elanco Rebates.com 2022
Faotp Meaning In Text
Megan Thee Stallion, Torrey Craig Seemingly Confirm Relationship With First Public Outing
Myzmanim Edison Nj
Parentvue Stma
Blaire White's Transformation: Before And After Transition
Flappy Bird Cool Math Games
Dirty Old Man Birthday Meme
The Menu Showtimes Near Regal Edwards Ontario Mountain Village
Cbs Local News Sacramento
Weldmotor Vehicle.com
Stanford Rival Crossword Clue
How 'The Jordan Rules' inspired template for Raiders' 'Mahomes Rules'
Lookwhogotbusted New Braunfels
Express Pay Cspire
Banette Gen 3 Learnset
Otis Inmate Search Michigan
Theater X Orange Heights Florida
Course schedule | Fall 2022 | Office of the Registrar
Jasper Jones County Trade
Yillian Atkinson Velez
How To Get Genji Cute Spray
The Bold And The Beautiful Soap Hub
The Anthem Tonight
Wyze Recover Deleted Events
Roses Gordon Highway
Flight 1173 Frontier
Ryker Webb 2022
Entegra Forum
Upc 044376295592
Imagemate Orange County
Hannaford Weekly Flyer Manchester Nh
Pawn Shops In Sylva Nc
Ev Gallery
Ekaterina Lisina Wiki
Dean of Students | Alcohol & Drug Policies
Hughie Francis Foley
About Data | Weather Underground
How a fringe online claim about immigrants eating pets made its way to the debate stage
Basketball Stars Unblocked Games Premium
Sky Zone Hours Omaha
Intervallfasten 5/2: Einfache Anfänger-Anleitung zur 5:2-Diät
Redbox Walmart Near Me
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6249

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.